ثبت حسابداری واردات

با استفاده از حساب‌ کل سفارشات و حساب‌های معین زیرمجموعه آن مانند بهای اصلی سفارش، هزینه حمل، هزینه‌های ترخیص، هزینه بیمه و … می‌توان بهای تمام‌شده سفارش را ثبت نمود. حساب سفارشات در گروه دارایی‌های جاری گزارش می‌شود.

معمولا کمی پس از اینکه کالا وارد سرزمین اصلی شود، اظهارنامه گمرکی واردات (برگ سبز) به همراه مدارک حمل تحویل بخش حسابداری واحد تجاری می‌شود.

البته برخی از هزینه‌ها مانند هزینه حمل از گمرک مقصد تا محل انبار کارخانه، پیش‌تر پرداخت شده باشد که در اینصورت این هزینه‌ها به حساب معین مربوطه (مثلا هزینه حمل) بدهکار می‌شوند.

ثبت حسابداری واردات

بهای کالا مطابق با Performa (پیش‌فاکتور) یا Invoice (فاکتور فروش) با نرخ واقعی ارز (نرخی که حساب تامین‌کننده با آن تسویه می‌گردد) به بدهکار حساب «بهای اصلی سفارش» با تفصیلی (شناور) شماره یا مشخصه سفارش ثبت شده ، و هزینه‌های بیمه، حمل و ترخیص نیز به حسابهای معین با همین عنوان بدهکار می‌شوند. بستانکار ثبت‌های فوق طبعا حساب‌های پرداختنی و سایر حساب‌های پرداختنی با تفصیلی تامین‌کننده برای کالا و شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات حمل‌ و نقل و ترخیص برای هزینه‌های جانبی واردات می‌باشد.

پس از حمل سفارش، دریافت کامل مدارک و اتمام فرایند واردات، حساب‌های فوق شامل بهای اصلی سفارش و هزینه‌های ثبت‌شده بستانکار و حساب موجودی کالا یا دارایی ثابت بستانکار می‌گردد.

پیش از ثبت حسابداری واردات حساب‌های مورد نیاز را در کدینگ نرم‌افزار حسابداری خود پیش‌بینی کنید.

جهت آشنایی با نحوه ثبت واردات در معاملات فصلی کلیک کنید.

اشتراک گذاری