مالیات ۱۴ هزار میلیارد تومان از برآورد بودجه عقب ماند – - فردان مشاور مالیاتی– فردان مشاور مالیاتی

مالیات ۱۴ هزار میلیارد تومان از برآورد بودجه عقب ماند

مالیات ۱۴ هزار میلیارد تومان از برآورد بودجه عقب ماند

آمارها نشان می‌دهد وصولی مالیات در بهمن ماه ۷۷ هزار میلیارد تومان بوده و نسبت به مصوب ۱۴ هزار میلیارد تومان عقب ماندگی دارد.

 

بر اساس آمار‌ها درآمد‌های مالیاتی از اول فروردین امسال تا ۲۷ بهمن ماه سال جاری بالغ بر ۷۷ هزار و ۱۵۴ میلیارد و ۳۱۴ میلیون تومان بوده است. طبق جزئیات این اطلاعات درآمد‌های مستقیم مالیاتی ۴۴ هزار و ۱۴۷ میلیارد و ۲۳۷ میلیون تومان بوده و ۳۳ هزار و ۷ میلیارد و ۴۷ میلیون تومان مالیات کالا و خدمات وصول شده است.

رقم مصوب بودجه برای مالیات‌های مستقیم حدود ۵۲ هزار و ۱۳۴ میلیارد و ۸۲۱ میلیون تومان بوده و نیز درآمد‌های مالیات کالا و خدمات ۳۸ هزار و ۶۸۴ میلیارد و ۷۸۳ میلیون تومان در نظر گرفته شده بود.

همچنین پیش‌بینی برای بخش مالیات‌های مستقیم در این مدت حدود ۵۶ هزار و ۴۳۹ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان و برای مالیات کالا و خدمات ۴۱ هزار و ۹۳۴ میلیارد و ۸۲۵ میلیون تومان بوده است.

بر این اساس در این مدت ۳ هزار و ۳۱۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان نیز عوارض دریافت شده است.

سازمان مالیاتی پیش‌بینی کرده بود در ماه بهمن بتواند رقمی بالغ بر ۸ هزار و ۴۷۱ میلیارد و ۷۴۸ میلیون تومان مالیات دریافت کند. همچنین برای مالیات کالا و خدمات رقمی بالغ بر ۵ هزار و ۹۵۶ میلیارد و ۵۹۲ میلیون تومان فرض شده بود که جمع آن ۱۴ هزار و ۴۲۸ میلیارد و ۳۴۰ میلیون تومان می‌شود.

در این ماه بر اساس گزارش‌ها عملکرد مالیات مستقیم ۲ هزار و ۸۹۹ میلیارد و ۸۸۰ میلیون تومان بوده و وصولی مالیات کالا و خدمات هزار و ۵۴۴ میلیارد و ۶۴۱ میلیون تومان بوده است. در مجموع بالغ بر ۴ هزار و ۴۴۴ میلیارد و ۵۲۱ میلیون تومان عملکرد در این دو بخش وجود داشته است.

درصد تحقق رقم پیش‌بینی مالیات بهمن ماه نسبت به عملکرد ۳۱ درصد برای مالیات‌های مستقیم و ۲۶ درصد برای مالیات در کالا و خدمات بوده است.

طبق برآورد‌ها باید حدود ۹۱ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی تا بهمن ماه وصول می‌شد که تاکنون ۷۷ هزار میلیارد تومان آن وصول و ۸۵ درصد محقق شده است.

عقب‌ماندگی و کسری ۱۴ هزار میلیارد تومانی که نسبت به ماه‌های گذشته نیز رو به افزایش است. در این بین برخی برآورد‌ها از پیشخور شدن درآمد‌های سال آینده نیز حکایت دارد که با توجه به مکانیزم موجود مالیاتی و توافق بر تفاهم با مؤدیان بزرگ بخشی از مالیات سال آینده آن‌ها سال جاری دریافت می‌شود.

بر این اساس مکانیزم کنترلی چنین رویکردی مشخص نیست و باید با شفافیت و حساسیت بیشتری دنبال شود و مسئولان نسبت به آن پاسخگو باشند.

برای تحقق اقتصاد مقاومتی و اتکای بودجه کشور به درآمد‌های مالیاتی نیاز به تأمل و مداقه بیشتری در گسترش پایه‌های مالیاتی، اهتمام جدی مسئولان نسبت به اجرای صریح قانون مالیات‌های مستقیم و عملیاتی شدن طرح جامع مالیاتی است.

اشتراک گذاری
موضوع خبر : مالیات ۱۴ هزار میلیارد تومان از برآورد بودجه عقب ماند
تاریخ خبر : 1396/12/06

منبع خبر : خبرگزاری دانشجو
نظر خود را در مورد این مطلب بفرمایید

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!